Om svensk sommar

IMG_1071

samarbetsbanner zmarta.seDet börjar våras, även om vi fick så kallat aprilväder i veckan med ganska rejält med snö som nu slaskar bort. Till helgen är det Valborg och sedan brukar det bara rasa iväg till sommar. Min semester börjar vara bokad, det blir Norge, Italien och svenska fjällen. Lite olika fjäll för omväxlings skull. Men jag hoppas klämma in någon liten weekend i Sverige någonstans, det är något speciellt med svensk sommar. Brorsan spenderar sommaren i Halmstad och Falkenberg som vanligt och kanske var det därför jag fick Tylösand som resultat på testet ”Vilken sommarstad passar dig bäst?”, jag skulle vilja åka ner och hälsa på där igen. Västkusten är bra fint.

IMG_1074Jag minns att jag fick berättat att på Tylösand, där har man minsann solstolarna åt fel håll! 

Så vad kännetecknar en bra sommarstad?

DSC_0146.JPG

Jag går gärna på konsert på sommaren. Även vintern förstås, men det är fin känsla utomhus. Festivaler, börjar bli ett tag sedan men det är ju sommarstämning om något. Piteå dansar och ler var min första riktiga festival, då jag fick följa med mina storkusiner och sova i tält och se på Lars Winnerbäck.

DSC_0371.JPG
Avslutningsfestival i Luleå 2010. Foto: Calle

DSC_4816.JPGSoligt ska det förstås vara, men helst bad också för min del. Väldigt supergärna havet. IMG_2962.JPGDSC_3792.JPGEn lugn sjö i Östergötland är inte alls dumt det heller… DSC_7271.JPGEller en bastu vid en å… IMG_3435.JPG

Umeå som tidigare inte var någon sommarstad alls har faktiskt blivit betydligt bättre. Uteserveringar är ju viktig ingrediens och det kan förlänga semesterkänslan en bra bit om en får njuta av sommarkvällar på en vardag också. Så ”hemester” ska jag se till att få till också, att upptäcka sin egen stad med en besökares ögon. Det kan passa bra beroende på tid och budget, eller helt enkelt som ett fullgott alternativ. Bra idé förstås att se över just budget och tidplan, sedan är det bara att drömma sig bort och förhoppningsvis få uppleva sina drömmar semester också. Kanske regnar det, kanske blir det mygg, men sommar blir det iallafall!

IMG_2078.JPG

Inlägget är ett samarbete med zmarta.se och innehåller annonslänkar men text och åsikter är som vanligt mina egna.

2 reaktioner till “Om svensk sommar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s