Om ett dubbelfynd 

 
Jag vaknade tiiiiidigt imorse och till min förvåning var jag pigg och upp i varv. Det är så ovanligt så jag undrar om det är ett dåligt omen? 

Steg upp och började göra kaffe och är det nån gång det är mysigare än mysigt att faktiskt städa så är det när jag har tid på mig och kaffet puttrar. Så jag storstädade diskbänken och röjde ett av köksskåpen. Jag får röjarryck då och då och nu efter jul har det varit som att nån tryckt på en knapp. Jag skickar iväg saker som aldrig förr. Jag tror det är vårljuset och att jag nu bott här så länge att jag med säkerhet kan peka på ganska många saker som jag aldrig använder. De kvalar inte längre in under ”kan vara bra att ha” (en vattenkokare till exempel, jag har induktionshäll och har inte kokat tevatten med tekokaren på fem år). 

Jag gillar ekvationen att ju mer som hamnar i loppislådan desto mer energi får jag. Det måste vara feng shui. Gott samvete för mig själv och för att jag inbillar mig att de kommer till användning hos någon annan. (De kanske bara kommer till en sån som jag som loppisfyndar väldigt mycket varav stora delar visar sig att jag inte behövde, men då är det då någon annans bekymmer.)

En bonus när en storstädar är att det kan komma fram saker, som de här faten. Loppisfynd från förra sommaren för 5kr/st (ja! Och de är gamla, inte nyproduktion och inte ens kantstötta!) som jag inte vetat var de tog vägen sen jag kom hem från loppisen och sommarsemestern. De var i en verktygslåda i förrådet… En jättefin verktygslåda, av plåt, som fyndade på samma loppis och som jag uppenbarligen inte har öppnat den för att lägga ner verktyg…. Kalla mig galen men jag tycker det blev ett dubbelfynd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s