Om maj, juni och julis träning – halvårsavstämning

Det var alldeles för längesen jag sammanställde min träning, det har varit semester och så måste det ju få vara. Men jag gillar att ha koll på det också och jag hade börjat så bra. Så nu är funbeat uppdaterat igen och trots att jag älskar min nya klocka så har jag bara den på konditionsträning, framförallt ute. Så översikten hamnar i funbeat. Jag tycker senaste 60 dagarna, vilket innebär mitten på juni till och med nu, (augusti är inte med här,) ser helt ok ut innehållsmässigt. Och äntligen har det börjat bli lite kilometrar också.

JanuariFebruariMars och april är sen gammalt och då är det dags för:

Maj 

Jag var på Lanzarote med iksu och gjorde tolv pass och massa workshops och föreläsningar på en vecka så det räntade. Både i minuter, i olika träningsformer och framförallt i träningsvärk och inspiration! Totalt i maj blev det 27 pass, 26h 20 min och av det var 8,44 km löpning. Så löpningen kom igång.

Juni

Något lugnare och nästa semestervecka i Alicante. 20 pass, 16h 40 min och 2 mil löpning, 4,4 mil landsvägscykel och 1250m simning (450m i öppet vatten, 1000 i bassäng). Efter midsommar kom jag igång med rehab av bålstyrkan ordentligt, både med ett basic höftprogram för höftböjare, gluteerna och baksida lår samt mammamageappen. De har jag lagt 10-30 min om dagen på i stort sett alla dagar sen midsommar och det har gett resultat.

Juli

Egentligen är ju juli inte på första halvåret men av många skäl känns brytet som att det kommer efter semestern, precis i Augustiskiftet. Det är då jag brukar börja jobba igen, vara hemma i rutiner och längta efter nya tag. Och i juli var det som sagt semester och jag hade inte ett enda pass och mitt fokus låg på att komma igång rejält med löpning och att styrketräna coren och därför fortsatte jag med höft- och bålrehab. Snittet var 3 pass i veckan, förutom all rehab då. Totalt 13 pass, 14h 15 min (en fjällvandring inräknad på drygt 5h). 28,9 km löpning, 34 km cykel, 850m simning i öppet vatten och min första triathlontävling!!

Totalt då? Ja det ids jag inte ens sitta och rabbla upp, funbeat gör jättefina diagram.
 Klart överlägset är somamove, som jag snittat nästan 2 pass i veckan, alltså 2x45min hela första halvåret. Bodypump är mindre än 1 i veckan och det berodde på mycket jobb i våras. Sjuherrans massa olika träningsformer, kul att ha provat på men glad att utomhuskonditionen kommit igång på allvar. Även om löpning bara är 6% och skidor 7%. Hela 20 timmar yoga, det är rätt bra det med, det märks att jag är nyfrälst. Och då är det inte inlagt alla solhälsningar och enstaka övningar jag gjort hemma bara för att andan fallit på. Pjuh, det var den sammanställningen. Nu ska jag sova på saken och börja filura på hur jag vill träna i höst. Nytt höstschema kommer strax för iksu och då är det bara att börja pussla in resten av allt roligt.

En reaktion till “Om maj, juni och julis träning – halvårsavstämning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s