Om att färga ägg naturligt

  Jag har påskpysslat och experimenterat inför påskfrukostarna med att koka och färga ägg. Jag måste säga att de mesta försöken har bara gjort mig besviken, har följt instruktioner från till exempel det här receptet på att färga ägg med giftfri färg, med naturliga råvaror alltså. Jag har testat rödlökskal, gullökskal, gurkmeja, rödbeta och paprikapulver. Allt blev olika nyanser av beige. ”Orange” och ”gul” och ”gyllenbrun” vore att ta i. Aronia och roiboste blev också rödbrunt. Till slut lyckades jag med rödkål, det blev jättehärlig blåfärg! Skulle ha velat åstadkomma knallgul, rosa och ljusgrön också, nån som har lyckats med det och har tips?

4 reaktioner till “Om att färga ägg naturligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s