Jag har påskpysslat och experimenterat inför påskfrukostarna med att koka och färga ägg. Jag måste säga att de mesta försöken har bara gjort mig besviken, har följt instruktioner från till exempel det här receptet på att färga ägg med giftfri färg, med naturliga råvaror alltså. Jag har testat rödlökskal, gullökskal, gurkmeja, rödbeta och paprikapulver. Allt blev olika nyanser av beige. ”Orange” och ”gul” och ”gyllenbrun” vore att ta i. Aronia och roiboste blev också rödbrunt. Till slut lyckades jag med rödkål, det blev jättehärlig blåfärg! Skulle ha velat åstadkomma knallgul, rosa och ljusgrön också, nån som har lyckats med det och har tips?

Tyvärr inte.. Vanlig hederlig karamell funkar inte?! Annars, när man färgar växter har jag för mig att björk blir gult. Funkar det tro?!
Jodå karamell funkar säkert! Men skalen är så porösa så det far igenom lite och då känns det lite giftigt, men björk kan va värt prova! Nävern eller?
Jag kommer inte ihåg hur vi gjorde. Var liten och ute i skogen. 🙂 tror vi använde blåbär, Ljung och björk.
Ja menar färgat kläder..