Om kök och lök

lerfat lökJag såg en vän lägga ut på instagram att hon hade börjat ha lök i lerkruka. Den behöver inte vara i kyl och håller bra i den lite luftiga lerkrukan. Gick direkt till förrådet men hade bara ett fat, men jag tycker det blev riktigt fint det också. Det är så fint med lite färg och färskt i köket, jag har gärna en kruka örter men de har en tendens att antingen torka eller bli uppätna. Har fått lite komplimanger också för min hörna på köksbänken där allting trängs, havssalt från Grekland i skål jag släpat hem från Marocko, oljor och balsamico och en förmodligen omodern doftoljebrännare från 90-talet men som påminner mig om i Barcelona då min lägenhetskompis hade en sån i köket för att mota matos. Eftersom jag fortfarande nykär i mitt nya fasta objektiv fick löken, fatet och allt det andra vara stilleben.

lök lerfatKöksprylarFinns det hjärterum så finns det stjärterum gäller på min köksbänkköksredskapBetongkrukan minns jag inte var jag köpt och åtminstone hälften av träredskapen är ärvda eller loppisfynd. kakburkFin kakburk jag fick i julklapp eftersom den skulle passa så bra i mitt kök. Det gör den!

En reaktion till “Om kök och lök

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s