Om att göra att göra-listor

IMG_0803.PNG

Jag har inte gjort listor på evigheter, minst ett år, för att jag insåg att jag hade listor till förbannelse och det hjälpte ingenting, snarare tvärtom. Gillar den här bilden jag såg på instagram, precis så tycker jag det ska vara! Och så har jag också haft det på julledigheten men nu närmar sig vardagen och jag känner jag att jag vill samla ihop lite och är redo att våga mig på en lista igen, jag har kommit på hur jag vill sortera. (Egentligen älskar jag ju listorna, kanske lite för mycket. Så mycket att jag ibland skriver något jag redan börjat på bara för att få stryka det…)

Så just nu har jag samlat alla små lappar och har sammanställt och listan blev naturligtvis flera sidor lång med storslagna renoveringsplaner till saker jag borde göra idag så det behövs lite sortering.

Regeln jag har för listorna är att det inte får vara något som återkommer eller som jag ändå måste göra. Typ tvätta, städa, betala räkningar. Sånna små kom-ihåg kan jag ha för en kväll eller så, men alla människor måste städa och tvätta och bara för att jag får stryka dem betyder det inte att det är klart. Det ska inte blandas ihop med ”säg upp internetabonnemanget” (har ett nytt på g, har inte blivit personlighetsförändrad) eller ”köp cykelhängare och häng upp vita blixten”. Det ska inte heller blandas ihop med planer och mål, de är på ett eget ställe. Hur jag ska göra med bloggidéer och planerade inlägg är en gåta, de borde nog inte heller stå där. Det ska jag klura på i eftermiddag.

 

 

10 reaktioner till “Om att göra att göra-listor

 • Jag har börjat använda appen Any.do. Gratis versionen. Man kan göra egna rubriker. Ersätter x antal papperslistor 🙂 Enkel men funktionell app. Kanske finns nån bättre dock.

  • Tack för tips! Tycker det finns massor med bra appar men ibland känns det som att jag ändå bara gör listor på listor på listor och allt blir utspritt…. Sålänge man hittar det som funkar för sig och sin familj och vardag!

 • Åh, jag älskar listor. Försöker bli modern och använda funktioner på mobilen, men det slutar ändå alltid med att jag sitter med en bläckpenna och klottrar i en fin anteckningsbok. Gott nytt år på dig!

  • Tack detsamma!
   Jamen visst är det något speciellt med de handskrivna listorna? Håller helt med! även om det finns bra appar helt klart! (som kan påminna en också! 😉 )

 • Jag är en riktig listperson! Annars blir det liksom inget gjort av det som behövs, utan bara det som faller på. Gör även lista över sånt som tvätta, ta in ved, diska o s v. Eftersom jag mer eller mindre är totalt utan rutiner försvinner dagliga saker i en värld av ”hitta på grejer”. Jag har en väninna som är en total rutinmänniska, städa köket på måndag, byta lakan på tisdag, tvätta på onsdag o s v. Jag skulle bli totalt uttråkad av detta. Det som händer händer när det behövs eller kanske lite senare. Med listans hjälp händer det i alla fall! Men vi är alla olika!

  • Ja visst är vi alla olika, förundras också över vänner som tvättar på samma dag varje vecka men de verkar supernöjda över det.
   Tycker det tillför lite för mycket vardag och onödig stress, ingen har dött av lite ovikt tvätt liksom…. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s