Om att rösta

IMG_8859.PNGJag är på väg till vallokalen. Kroppen känns bra efter igår, jag har varit och tittat på kompisar som springer ultraterrängmaran från Tavelsjö idag, solen skiner och i eftermiddag vankas målgång och loppis. Det är en riktigt härlig dag, men ändå har jag nervösa fjärilar i magen. Valet. Samtidigt som jag är rätt less på alla debatter känns det precis som alltid vid val pirrigt och lite skrämmande vad som kan hända, hur det skulle kunna bli.

Jag har ännu inte helt bestämt mig, jag ska ta en sista funderare på väg till vallokalen. Jag hoppas på en ny regering och jag hoppas att Fi kommer in i riksdagen. Jag vill ha sex timmars arbetsdag och jag tycker miljöfrågorna bör gå före det mesta. Någon sa att det vore mycket enklare om man fick rösta mot ett parti. Kanske, men jag är kräkless på att de får ta över alla debatter och att allt handlar om främlingsfientlighet, nazism och rasism eller inte. Det borde inte ens vara en fråga! Men det är det, och just därför är det viktigare än någonsin att vi alla hjälps åt att rösta, för annars finns det andra som drar nytta av tystnaden.

 

2 thoughts on “Om att rösta

  • Naturligtvis har vi röstat (igår faktiskt) och självklart inte på SD… Kan bara hålla med, tråkigt att såna här frågor ens behöver existera. Men jag tror att de gör det eftersom det faktiskt finns problem i många förorter och att problemen delvis involverar invandrare. SD:s logik är obehaglig och jag har läst en del på deras hemsida. Tycker att deras förskönande beskrivningar av kärnfamiljen osv, med bristande tolerans för allt som är det minsta annorlunda, ger en krypande obehagskänsla och påminner om den filosofi som präglade början av andra världskriget. Men tyvärr vågar de andra partierna inte alls prata om problem som finns, och det gör att folk i de här förorterna tappar tilltron och lockas till ett sånt här parti… tyvärr. Lite olustig känsla inför det här valet faktiskt… men nu har vi röstat iaf! Mer än så kan man ju inte göra.

    • Håller helt med, problem ska tas tag i men för jag tror verkligen inte att det är SD som har lösningen på det hela även om det är deras viktigaste fråga, snarare tvärtom… Och inte bara i förorterna det är problem och misstro, SD finns i norrländska inlandskommuner också. Men jag håller tummarna att vi är fler som tänker mer humant men det känns pirrigt inför ikväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s