Om att vakna upp till en ny dag

IMG_8885.JPGIgår var en fin dag. Ljus och mörk. Jag sitter med en kopp kaffe och tittar på nyhetsmorgon och gomorron Sverige omvartannat, känner att jag vill smälta det lite. Det blev en ny regering, och 87% röstade inte på SD. Fi hade behövts. Både Fi och SD ökade här i kommunvalet, även om det inte är något maktskifte.

Det är alltid en speciell dag dagen efter ett val. Ungefär hälften av Sveriges befolkning är glada och positiva, andra knappa hälften är besvikna, så brukar det se ut. Nu är de flesta av oss oroliga oavsett.

Men vardagen kommer gå vidare, vi går till våra vardagssysslor, jobb och skolor idag. Ikväll ska jag på IFK Umeås löparkvällar och sedan nöta koreografi. Knåpa ihop några blogginlägg. Fundera på om jag ska åka till fjällen i helgen eller inte. Det känns både nonchalant och samtidigt lite skönt.

10 thoughts on “Om att vakna upp till en ny dag

 • Jag vill typ skrika idag. Ungefär så. Jag har sån ångest över valresultatet. Rödgröna gick fram mikroskopiskt, de har inte vunnit röster utan det är allians som förlorat röster och SD som vunnit. Så oavsett var man står är läget sjukt oroande. SD alltså. Hur kan det hända?!

  • Ja, jag vet inte. Håller helt med. Känner mig inte så positiv till att 87% INTE röstade på dem…Även om det är bra tänka positivt. Men som du säger är det väl missnöje mot sittande regering och förhoppningsvis kanske nya regeringen kan bidra till att de väljare som nu valt SD får gehör för sina frågor på något vis och andra lösningsförslag på dem än rasistiska. Det är det positiva jag försöker tänka idag.

   • Ja men det vill man ju alltid. Sen tog de stora delar av sina väljare från just ett parti, så kanske att man kan göra något åt det till kommande val. Det kanske är lätt att se en tråd i vad dessa väljare vill men ändå. Det gör ont i hjärtat att man röstar så..

   • Verkligen. Jag tror det är dags att börja försöka lyssna på väljarna, jag har så svårt tro att alla är rasister. Det är något annat också som gör att skon klämmer. Klyftor till exempel.

   • Ja, att anklaga alla för att vara ”rasister” håller ju inte längre. 13% känns ju overkligt mycket för ett land. Jag har inte hört så många yttra sådana åsikter. Det är nog snarare ekonomi och att man tittar på andra länder i Europas ekonomi och tänker mer ansvarsfull stadsekonomi av något slag. Att man dock just väljer Sverigedemokraterna känns tragiskt, men det är nog framförallt i brist på annat och att man känner sig oerhört missnöjd med det de andra partierna har levererat.

   • Jo, jag är väl lite ”förvirrad” också. Känner inte att det finns klockrena val för mig att göra heller utan att jag får kompromissa och kika på det som tilltalar mig. Röstar främst med hjärtat och det kanske är vi som röstar med hjärtat som känner att det känns konstigt att rösta på ett sånt parti. Röstar man å andra sidan för partiprogram och särskilda frågor kanske det känns relevant men mest tror jag bara att man klandrar och är missnöjd med den politik som bedrivs. Men visst är det ”bedrövligt” som min mamma skulle säga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s