Om göteborg och hotell

ImageIgår anlände vi till ett soligt och varmt Göteborg. Det är en hel arbetsvecka fylld av olika seminarier, möten och skrivande. Riktigt kul men det tar lite på krafterna så jag sover gott i hotellsängarna. Har passat på att göra en liten hobbystudie bland hotellen, eftersom jag reser med jobbet denna gång är det bokat via vår resebyrå och vi bor på två olika kedjor modell större. Kan konstatera att det finns plus och minus med båda, det ena har väldigt fiffiga små schampo- och balsamförpackningar som är lätta att fylla på och jag vill oftast ta med mitt eget schampoo så det passar mig, och återanvändning är ju bra. Den andra kedjan har stora pumpbehållare med schampo och tvål, det tillfredsställer inte ”goodybag”-känslan men är ju däremot väldigt mycket bättre för miljön att inte slösa med engångsförpackningar. Dessutom är det ekologisk tvål och schampo, hurra!

Frukosten är fantastisk och jag äter i mängder och mina tidigare studier har hållit den ena kedjan som favorit eftersom de har våfflor (som det är mjölk i men ändå) och färskpressad apelsinjuice men den andra där vi bor nu har en hel liten avdelning framställd med mjölkfria alternativ som margarin, soygurt m.m. och majoriteten av frukostbuffén är ekologisk. HURRA!

Image

Wifi börjar numera vara mer standard än önskemål, speciellt om det är jobb inblandat. Gym är en annan sak att kika efter, den här resan uppskattar jag att kunna trampa ur lite och stilla cykelstressen något men oftast när jag bara bor någon dag hoppar jag över träning helt. Jag promenerar hellre runt hela stan när jag är ute och reser.

Det finns förstås oändligt många olika hotell och kriterier att välja bland, det är bara att fundera på vad som är viktigast just den resan. Ett alternativ till de stora kedjorna i just Göteborg är sparhotel.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s