Om helgmorgon

Att somna veckoslut och vakna till ett veckoslut är nåt av det bästa jag vet. Ibland är det kul göra något på fredag, så helgen känns längre, men somna i soffan är också en lyx. Jag sover nästan alltid som en stock, tacksamt slipper jag vakna mitt i nätterna ens för att kolla på klockan, kissa eller ens vända mig. Däremot sover jag lite för lite periodvis, på grund av allt jag tycker är roligt att göra och att jag ändå kliver upp och går och är på jobbet lika länge som alla andra som jobbar heltid. Jag vill inte bara äta och sova på fritiden, så det känns som man jobbar HELA TIDEN istället för heltid.

På grund av detta har jag börjat ställa klockan fast utan alarm även på helgerna för att se hur mycket jag sover över tid. Inatt sov jag exakt på minuten lika länge som förra fredag-lördagnatt. 9 timmar och 17 minuter. Måste vara min optimala fredagssömn. Deja vú och en kopp kaffe på det och såklart extra god frukost. Ägg-hackad tomat-&-vitlök-röra på rostade mackor. Och så en ocean av helgtid framför.

Jag har också blivit en sån som går upp och tittar på vinterstudion. Än sålänge är det utför och annat, när det är längdskidor kommer jag studera tekniken och stå framför TVn och försöka följa rytmen. Sen ska jag stå framför DVDn och nöta BodyPump-koreografi. Jag har mycket lättare att förstå och lära mig fysiska rörelser och teknik med muskelminne och upprepningar. Vet ni hur många upprepningar, s.k. reps, man måste göra av en rörelse innan den sitter?

3000! (TRE TUSEN!)

Så tänk på tekniken, onödigt göra 3000 st och sen behöva lära om. Och ge fan i att ge upp efter två tusen försök.

 

7/93/#blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s