Spaghettilåda (a.k.a. Norbergsk spaggalåda)

– Vad ska vi göra till middag idag? frågar en jobbarkompis.

– Vadå menar du? Jag eller du?

– Både och, har du nåt bra förslag?

– Njae….(tänker en stund) Jo förresten, gillar ni curry?

– Inte barnen så mycket, annars är det gott!

– Okej, du ska få min paradrätt.

SPAGHETTILÅDA (a.k.a. Norbergsk spaggalåda)

Koka spaghetti som vanligt

Stek bacon och gul lök. Westberg special: stek champinjoner också. (lökmängd och -hackutformning beroende på vilka kids som ska bli bjudna)

Stor klick (mjölkfritt) smör i en kastrull, fräs curry och vitpeppar i smöret. Häll i (mjölkfri) grädde/creme fraiche/mjölk efter smak. Den ska bli rätt tjock.

Häll spaggan i en ugnsform, på med såsen och på med allt från stekpannan dvs. bacon, champinjoner och lök. Gärna lite färsk basilika eller oregano om det finns hemma.

Riven ost överst om man tål det, själv brukar jag istället blanda spagga + bacon, lök och champinjoner i grytan med curry-gishet och sedan hälla i formen.

10 min i ugnen på 200 grader och bon apetit!

Snabb, enkel, supergod, passar alla och man har oftast ingredienserna hemma. Till vardags och till fest. Barn som vuxna. Enkel att göra mjölkfri också.

Blev så sugen att jag gjorde det själv ikväll, men bilderna visar en fredagkväll, den typen ni vet med den klassiska fredagströttheten då bara soffan hägrar, då jag bara ville ha något enkelt och snabbt, men som ändå funkade att ta ett glas rött till.

2 reaktioner till “Spaghettilåda (a.k.a. Norbergsk spaggalåda)

Lämna en kommentar