Hemmagjort örtschampo

Igår var det dags. Har länge haft problem med kliande hårbottnar, skepsis mot allt som schampon kan innehålla och eftersom det märket jag jobbar för inte säljer hårvård för kvinnor så har jag inte kunnat gå till den egna necessären med beprövade och väl framforskade och (ej djur-)testade produkter.
Och jag gillar ju att gojsa ihop eget, har gjort massvis med olika kurer och anledningen att jag till slut valde en produktserie för huden i ansiktet var för att jag äntligen hittade en där jag kunde köpa både resultat, innehåll och företagsvärderingar.

Fortfarande inte hittat något för schampo som uppfyller det, och är alltså därmed fortfarande på jakt.

Haft en helt schampofri period (i Barcelona, underlättar onekligen känslan om man kan bada i saltvatten då och då) men då känns håret aldrig riktigt nytvättat, har gjort egna on-the-go-blandningar baserade på ägg, bikarbonat och citron m.m. men då ska det röras till, sitta i och man får inte skölja för varmt. Dessutom luktar det äppelcidervinäger när det blir blött igen, t.ex. om det regnar. Dock håller det sig rent länge med den senare, så det är bara ca en gång i veckan jag behövt blanda och håret har mått väldigt bra. Handlat hos diverse hemmatillverkare, men dels tar de slut, de är dyra och i vissa fall kliar det ändå.

Nu har jag fått tag i ett recept, och en bra sida för att handla innehåll (www.crearome.se ) och fick också en flaska för att få prova innan jag beställde hem ingredienser och försökte koka. Har tyckt den varit underbar, sluppit klia och nu när den tog slut tvingades jag då komma mig för den där beställningen och kokandet som jag så länge verkligen velat prova.

Och örtschampo tillverkades, enligt konstens alla regler. Har nu precis provat det och sitter och funderar på resultatet, det blev skiktat i flaskan, men själva effekten är svår säga efter bara någon timme då håret knappt torkat men det känns bra!

Nu kliar det bara i fingrarna istället att få prova prova igen och se om det blir bättre, kanske göra balsam, förändra och förbättra receptet med vilka örter och resultat som blir mina favoriter…

 

7 reaktioner till “Hemmagjort örtschampo

 • Det här låter intressant. Jag har samma problem som du. Torr hårbotten som kliar och dessutom har jag rätt tunt hår och behöver volym. Är det här något du kommer sälja? Jag ser fram emot resultat.
  Hälsningar
  Anette

  • ja vi verkar vara flera… inte några planer på att sälja än, men visar det sig att det blir lyckat och det finns efterfrågan så kanske i liten skala.. om det går lösa med praktiska bitar på enkelt sätt. Skulle du vara intresserad?

 • Samma här! Torr och kliande hårbotten har varit ett problem i många år…. Ser fram emot slutrapporten här 🙂

  Kramar kicki

  • absolut!
   verkar vara många som har samma problem..tänk om man kunde komma på nåt som löste det..

  • verkligen! lite mysko konsistens… men bra tvättresultat första gången åtminstone!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s