Berlin

Häromveckan fick vi en rolig överraskning på ett kontorsmöte på jobbet. Vi ska allihopa åka på studieresa till Berlin i höst. Jippie!

Så kul det ska bli, vi har redan fantiserat om vilken öl vi ska dricka, paxat roomies, fantiserat om att återanvända sommarkläderna, åka upp i TV-tornet m.m. Igår på lunchen kom frågan upp: ”Har du varit i Berlin tidigare?”

– Japp! När jag tågluffade.

För precis sju år sedan hade vi alltså just startat vår tågluff. Anlänt, insupit, installerat oss, upptäckt….Läs hela resdagboksinlägget HÄR

Av alla intryck minns jag speciellt muren. Jag skyller det på Ebba Grön och Pink Floyd, men även den rätt vanliga fascinationen och intresset av just andra världskriget från historielektionerna, dokumentärer, artiklar. Men mest Thåström faktiskt. Har till och med skrivit en skoluppsats om Berlinmuren, med die mauers inledande fraser som inledning på uppsatsen.

halt, här får ingen passera…

Den är, eller var åtminstone för sju år sedan, upprustad och utsmyckad med passande konst och uttryck, på ett sätt som man kunde gå och kika på länge, länge. Det längtar jag till att få göra igen. Tack och lov med någon annan än en k-pist att diskutera med.

När man ska åka någonstans, eller har köpt någonting, längtar efter något eller så, då ser man det ju överallt. Jag såg nyss också på TV när Tina Nordström (mat-Tina) åkte till Berlin i programmet ”min stad” och hon tipsade om området Kreutzberg. Det verkade passa mig, så det är på upptäcksfärdsönskelistan. Tillsammans med att faktiskt åka upp i TV-tornet den här gången. Älskar att få överblick över städer.

I övrigt ser jag fram emot strosande, öl, kultur, få återanvända sommarkläderna, hänga med mina fina jobbarkompisar utan att behöva jobba så mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s