Tulpanskötsel

Underbara lördagsmorgon/förmiddag/eftermiddag!

Igår snöade det, men idag regnsmattrar det somrigt mot plåttaket. Efter fem helger på vift har jag sovit ut i min egen säng och njuter av att göra ingenting jag måste och pysslar om mina blommor och tittar på ännu en bukett tulpaner.

Tulpaner ska stå svalt över natten sägs det, och jag har blivit rekommenderad is. Köpte det rakt av men när jag sedan berättar det så visar det sig att ingen tror mig, och vid närmare eftergoogling finns inga direkta bevis. Men fin effekt blir det iallafall, och de verkar inte ta  någon direkt skada.

På twitter har jag av en annan tulpanälskare (och namne! visseljohanna) fått tipsen:

  • ha ej för mycket vatten
  • låt papperet vara kvar ett tag
  • tillsätt en tsk bakpulver i vattnet för att hålla stjälkarna raka
  • låt stå svalt över natten
  • beskär stjälkarna nerifrån allteftersom de växer på höjden (jag som trott jag inbillat mig!)
  • ta bort nedersta bladet på stjälken för att hålla vattnet friskt

tulpaner kan få vilken dag som helst att framstå som en födelsedag!

En reaktion till “Tulpanskötsel

  • Det låter som ett vettigt tips, även om jag aldriga tidigare hört talas om det..Vilka vackra tulpaner du köpt, superfin lila färg! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s