Froctober

Dress up, for Frocking sake!

För att öka uppmärksamheten kring Rosa Bandet har bloggare runt om i Sverige gått ihop om att bära klänning varje dag hela Oktober och använda sociala media för att sprida det.

Idén kläcktes i somras när jag var en månad i Madrid och läste spanska med några australiensiskor.  ”Froctober” som har sitt ursprung i Australien och startades för att samla in pengar varje oktober till äggstockscancer.

Det här är en svensk anpassning av kampanjen för att samla in pengar till Rosa Bandet och bröstcancerforskningen genom cancerfonden och tanken är att alla ska kunna bidra på sitt sätt, oavsett ålder, ursprung, kultur, religion och förutsättningar – med utgångspunkt att klä sig i klänning.

(Today I’m wearing this) Dress no. X följer mina 31 klänningar och på facebooksidan för bloggen läggs bilderna upp och samlar länkar till övriga bloggar, denna skrivs under oktober på engelska för de internationella deltagare hakat på och för att the aussies down under ska kunna följa.

Jag skänker också som egen företagare för andra året i rad 10% av vinsten i Oktober till Rosa Bandet,även det något som fler hängt på.

Inga nya klänningar köps, istället används alla i garderoben och pengar skänks istället till Rosa Bandet och de klänningar som hängt längst in och visar sig inte passar längre auktioneras ut på tradera till Froctober-insamlingen.

So let’s Frock n’ roll!

VI SOM DELTAR:

Johanna Westberg – 10% av vinsten i oktober + klänning hela oktober

Inger Eriksson / FramgångsbyrånSTHLM – 10% av vinsten i oktober + klänningsbilder

FROCKING UP

a Lady & a Tramp

FramgångsbyrånSTHLM

Petra Liuski

SHARING IS CARING

FramgångsbyrånSTHLM

Den Nakna Coachen/Linda Örtengren

Marie Söderberg

Classic Style in the City

Majsan Keller

Vill du också delta?

10%-klubben: Mejla mig eller skriv i kommentarsfältet

SMS:a BESEGRA 5613 till72988 för att skänka 50 kr till insamlingen. Om du skriver in ditt namn efter insamlingens idnummer kommer det att synas på gåvan. Annars blir din gåva presenterad som anonym.
Exempel: BESEGRA 5613 Johanna Westberg

Annat sätt: t.ex. auktionera ut klänning, skänka ett bidrag m.m. sätt in pengarna direkt på insamlingens hemsida och skriv ditt namn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s