Vad bra jag känner mig

inte i halsen, men lite lite bättre kanske. Gick till jobbet imorse iallafall.

Men nu är jag hemma på lunch och plockar husmorspoäng. Medan jag äter lunchlåda så kokar jag potatis till middan. Två flugor i en smäll. Är så förvånad själv över detta tidsbesparande husmorsbeteende, måste va ett vuxentecken.

Oj, en till grytbild. Men kolla vad stora de är i år! 

Förr odlade vi alltid i en stor backe (inte i den kända pärbacken, utan en egen bakom huset) medan momme och moffe hade jordbruket igång, och åkte upp allihopa samma helg en gång i september (nästan alltid då min bästis hade födelsedagskalas..) Numera har vi bara en liten plätt på åkerlägdan (som man kunde se på bild i tidigare inlägget Hösthelg) nedanför som en moster med ytterst blygsam hjälp från oss andra sköter om.

Men jag hjälpte ju till gräva lite så lite pärgrävarlön fick jag med mig hem, och nu njuter jag så mycket mer när det inte finns obegränsat.

När jag var liten var pulvermos det godaste jag visste, men sån lyx fick vi aldrig.

En reaktion till “Vad bra jag känner mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s