November coming up

Snöpremiär i Ammarnäs

November är här och det har blivit tradition för mig att spendera allhelgonahelgen i stugan. Det är en mysig helg att vara uppe på och de senaste åren har det gått att börja åka skidor då, så även i år. Precis som tidigare år håller det precis på att regna bort igen tyvärr. Besök på kyrkogården när mörkret lagt sig för att se alla tända ljus hör till, det är så fint. Glögg brukar vi dricka också, ibland premiärsmakning av årets blossa men i år blev det den nya vanan med att sitta ute runt eld på kvällen istället, och faktiskt hade vi redan hunnit dricka glögg för två helger sen (dock inte blossa, den har inte kommit till Norrlands inland än, inget skämt).

En stillsam helg och jag har skrotat runt och funderat lite, oktober gick rätt snabbt men nu är det mörkt på allvar och November är alltid en utmanande månad med mörkret, låg träningspepp, inga särskilda händelser förutom två födelsedagar i släkten men precis när denna månad skulle dra igång så blev ju corona värre igen. Det kändes som många tappade peppen totalt.
Jag har inte hållit på med listor på länge och har länge haft känslan, som så många andra säkert, att jobb och hemma flyter ihop och jag sitter bara framför min skärm hela tiden och träffar nästan inga andra. Det tar emot att göra för många måsten eller listor, och någon bucket list är ju svår göra eftersom det faktiskt inte ska göras så mycket just nu, med hänsyn till pandemin. Jag har ändå några saker jag bestämt mig för att hålla fast vid:

 • Min morgonrutin med kall dusch eller bad
 • 20 min dagsljus varje dag – kan låta lite men det blir förvånansvärt ofta det inte blir av då dagarna är så korta och jag jobbar kontorstider
 • Klara stegmålet i klockan varje dag hela månaden, jag mjukstartar med mitt automatiska mål vilket innebär bättre än senaste snittet och som nu varit uselt, typ 5000-6000 steg om dagen, när jag är uppe i 10 000 som autogenererat mål ställer jag om och gör det statiskt (ingen vits öka och öka mer än så känner jag)

Jag har också några få saker jag vill se till att göra och det är:

 • Klättra – var och klättrade förra veckan och det är ju så kul, det passar också såhär års och det är socialt men man kan hålla avstånd åtminstone någorlunda (Sofie på bilden räknas som samma sällskap, vi träffs regelbundet och ingen av oss har familj och några personer måste man få ha i sitt liv, vi hånglar inte precis och ingen har förstås symptom)
 • Baka lussebullar med Isabella
 • Jobba från stugan – det gör jag redan idag och jag tror jag ska planera in en sväng till nu när det ändå går så automatiskt att jobba på distans
 • Småfix hemma och i stugan, jag har lite småprojekt med tavlor, hyllor och sånt som banne mig är tid för att få upp nu och få lite avbrott från all skärmtid
 • Frossa i Suits – min nya favoritserie som alla andra sett klart. Jag har plöjt hälften av åtta säsonger redan och det är likabra att jag ser det som ett okej frossande och passar på än att ha dåligt samvete. November ÄR en stilla månad, jag kan likagärna sitta i soffan och göra något jag gillar. Till mina ögons försvar så frossar jag lika mycket i böcker periodvis och det har jag också gjort i ett halvår och såg inte på TV en enda gång.

Hur blir din November? Några planer alls eller är det coronasvacka?

Några inspirationsbilder om att det fortfarande är härligt att sitta på balkongen, att om en bara tar sig ut kan en hitta en pinne i skogen precis var som helst och få känslan av att vara på äventyr, att det kommer en fin vinter och det kommer soliga dagar och då är det fint passa på med långpass på strandpromenaden.

2 reaktioner till “November coming up

 • Jobba från fjällstuga ändå, det låter riktigt fint. Själv har jag inga såna planer (primärt för att jag inte har någon sån att åka till) men funderar på att besöka föräldrar i västsverige i slutet av månaden eller början på december. Elller snarare ”funderaDE” på det, eftersom saker och ting verkar bli värre, och då ska vi väl inte röra på oss i onödan. Å andra sidan, är ju en månad dit så det kanske hinner vända igen. Är ganska sugen på att sätta mig på ett tåg och bara åka nånstans. Näsytan var som helst. För att få se något annat.

  • Eller hur! Och ni som ändå bor ”nära”, men vet ju hur det är, och jag tar mig inte ens ut härifrån stugan alltid men å andra sidan att se utsikten räcker väldigt långt. Lugn stämning i byn…. Jag har tur som har familjen nära, annars hade det varit jobbigare, hoppas du kommer dig iväg! En månad kan mycket hända även om det ser mörkt ut just nu, en får planera realistiskt och försiktigt positivt…. Och tågen, lite olika erfarenhet men de gånger jag haft egen sovkupé har jag inte träffat en själ, de kollar ju inte ens biljetterna alltid. Behovet börjar vara stort att som du säger bara se nånting annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s