En fjällvecka

En sak som är positivt med pandemin är ju det här med att kunna jobba på distans. Jag hade redan tidigare uppdrag som konsult på distans men nu efter ett halvår är det hur naturligt som helst att sitta varsomhelst. Ingen reagerar om det är hemifrån eller från en stuga, det är nästan mer konstigt om nån är på ett kontor.
Jag måste säga att jag gillar det skarpt. Har länge drömt om att kunna jobba mer på distans men på mitt förra jobb fanns det stora fördelar och behov av att vara på plats. Nu är det inte alls några konstigheter att spendera en vecka i Ammarnäs.

Vi hade egentligen planerat in älgjakt den här veckan och framförallt mot helgen som kommer, men både pandemin och annat stoppar det men jag åkte i alla fall. Det är rätt skönt att vara här fast det inte går göra så mycket, det ger mig ett lugn. Det är mörkt och mest blött och lite frostigt och halt ute på stigarna, älgjakt pågår och snön har inte kommit än. Det blir gym och lite löpning bara, och dagarna går ju åt mycket till att jobba. Men ändå, varenda rast kan jag tomglo ut mot Äivesåive.

I helgen hade jag finfint sällskap i helgen också, brorsan med familj var här veckan innan så vi hann hänga flera dagar och kolla på bamse, plantera vinbärsbuskar, baka bullar och bara hänga. Håller tummarna att vinbärsbuskarna tar sig, det ska tydligen fungera bra plantera dem på hösten. Förhoppningsvis hinner de ta sig lite några veckor innan det blir jättekallt, eller att det kommer snö tidigt som isolerar lite. Bara hålla tummarna.

Vid allhelgona brukar jag vara här och då brukar det vara skidpremiär vid börtingtjärn, än sålänge inga tecken på det annat än lite frost på morgonen, några kalla flingor som smält innan de landat men vem vet. För nåt år sen var det rena påskvädret här på allhelgona, helt gudomligt.

Katterna är förstås med, Charlie har fått sällskap av en liten kattunge vid namn Sally som jag inte ens presenterat här i bloggen, men hon är flitig på instagram stories. Hon har fått följa med ut en gång och som hon älskade det! Charlie stormtrivs han också, han har tagit flera möss redan.

Just nu vet jag inte ens riktigt hur länge jag stannar, jag har ju pass nästa tisdag och en kollegas sista vecka så vi ska ut och käka lunch till veckan. Annars måste jag säga att jag har det rätt bra här.  

2 reaktioner till “En fjällvecka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s