En kalashelg

Jag har haft en fin kalashelg full av vinter, vänner och mat. Jag tog kompledigt i fredags för vi har bara halvdag då och det är ju alltid trevligt att få vara ledig på sin födelsedag. Macke och Nova hämtade upp mig efter frukost och så testade vi spåret vid Piparböle för första gången. Riktigt fint, kurvigt och flackt och inlindat i en sagoskog. Dit kommer vi åka igen! Det är ett spår specifikt för att skejta med hund så det passade oss bra.

Sedan lagade jag en vegansk burgarbuffé, två olika recept på bön- och potatisburgare. Ett recept var med vita bönor och sötpotatis och det andra var med svarta bönor och vanlig potatis. De blev goda men ärligt talat jättesvåra att få formade som biffar. Därav inga foton. Några tips? Kan det ha berott på att jag latade mig och körde allt i matberedare?

Kvällen blev hursomhelst supertrevlig och maten smakade bra, till efterrätt och istället för tårta hade jag gjort vegansk kladdkaka som jag lyxat till med färska jordgubbar till mitt i vintern. Jag fick några fina presenter som jag önskat mig och så avslutade vi kvällen med att spela en omgång vagabond. Roligt resebetonat spel men med alldeles för krångliga regler. Dan därpå sov jag ut och åt frukost länge och njöt av alla tulpaner jag fått.

Jag åkte och hämtade ett soffbord jag beställt från Mio, det är gjort av återvunnet trä (priset tyvärr inte som att det var gjort av begagnade möbler) och jag älskar det. 

Sean var det dags att svida om igen för då kom vännerna på besök och vi lagade mat ihop, en vegansk gryta med belugalinser och sötpotatis. Galet smarrigt och trots att vi blev proppmätta gick andra halvan av kladdkakan ner i magarna. Supertrevligt!

Idag har jag sovit ut och sen hängt med en annan kompis på avion hela halva dagen och strosat, ätit, ögonshoppat och shoppat lite. Nu har jag städat ut julen och förberett veckan och jag längtar ut i snön så kanske blir det en kort promenad eller löptur innan yoga och sängdags. Det känns sådär med att vardagen är tillbaka men det går visst inte ha det såhär jämt. Tusen tack för alla gratulationer också!

4 reaktioner till “En kalashelg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s