Söndagslugn

Äntligen en såndär skön söndagsmorgon igen! Jag har sovit på rödäng eftersom lägenheten är visningsstädad och kylskåpet tömt samt att jag har en kusin på besök och då är det så mysigt hänga här istället. Mamma och pappa är inte ens hemma, de är i stugan, så vi har huset för oss själva och Charlie kan vara ute på innergården och jag dricker kaffe och väntar på att Lisa ska vakna och önskar jag kunnat sova längre men å andra sidan störtade jag isäng igårkväll klockan elva så jag har sovit tillräckligt. Och vet ni, jag har inga planer alls förutom kusinhäng idag så jag tror banne mig det kanske blir en liten eftermiddagslur.

Kroppen är rätt mör och go efter igår, vi hade inspirationsdag på Iksu och jag hade bokat klokt efter några års erfarenhet. Föreläsning mitt på dagen så jag hann äta en lunchlåda och sådär. Enda lilla problemet var bara att i fredags så fick en kompis med mig på spinning efter jobbet, en riktigt bra idé faktiskt för jag älskar spinning på just fredagar. Det är så skönt att blåsa ur skallen och flåsa lite och sen kickar träningsendorfinerna in och kan övergå i helgkänsla. Som ett brev på posten kickade ju även rätt tung känsla i benen in till igår men jag körde på ändå men nån vidare spänst hade jag inte på mina två pass med löpskolning och explosivitetsträning.

Jag började dagen med att inte stressa och första passet strax innan tio, embodied yin. Superhärligt och precis min stil, yinyoga med liiite rörelse. Fick prova en ny övning, verkligen ingen rocket science men jag hade aldrig testat, och hela mina höfter bara släppte. Den ska jag låta mina klasser på måndag få prova som avslutning! Är så nyfiken på om den funkar bra på fler löpar- och kontorskroppar.

Fortsatte då med först ett pass snabbhet & explosivitet med Patricia Strenius. Sveriges starkaste kvinna, hur coolt? Hon är tyngdlyftare och före detta friidrottare och vi fick prova lite olika löpskolningsövningar och kastövningar. Kände mig lite kaxig i början när jag kände igen övningarna men de övergick snabbt till koordinationsproblem i nivå med Faulty Towers silly walks. Tänk er bara att John Cleese ska imitera Carolina Klüfts uppvärmning, där har ni det. Så himla nyttigt också att vara utanför boxen och den djupa, djupa träningsvärken jag har i höftböjarna idag tror jag är från situps-kast med tung slamball liggandes från höftlyft.

Gick också på en rolig och inspirerande föreläsning av L-G Skoog och Malin Skoog om löpning, konkreta tips och roliga anekdoter. Den följdes upp av ett utomhuspass på campus arena där vi testade massor med löpskolningsövningar, även här med ny twist så det var riktigt nyttigt. Sen kom vi in på de goa bitarna, avvecklingen av steget, alltså frånskjutet kan man säga. Det är helt klart där jag är svagast och har som mest att lära, så med tunga spinningben men med en fot som nu är hel övade jag avslappnad snabbhet på 400m-banan. Vet ni hur längesen det är jag sprang runt en friidrottsbana? Början av 2000-talet nångång skulle jag tro. Så kul!
Avslutade inspirationsdagen med en workshop i embodied flow, en yogaform med fokus på att utövaren känner in rörelserna. Väldigt förenklat beskrivet. Första gången jag provade det och långt utanför boxen men ändå skönt efteråt, som yoga alltid är.

På kvällen hade vi middag med instruktörerna och den övergick i dansgolv och det var bland det härligaste dansgolven jag varit på på länge, jag bara dansade och dansade! Senaste veckorna med mycket jobb, träning och flytt har pressat nå jävulskt, som alla i min närhet redan har upptäckt. Ni bloggläsare har väl mest märkt att jag inte hunnit eller orkat blogga. Först yinyoga som släppte spänningar, sen en helt perfekt kombo av löpning och yoga och så en social kväll med frigörande dans på det. Nu, är jag lugn inombords igen och känner lite energi komma krypandes tillbaka. Trött så in i bängen i kroppen dock, sådär så det kryper i kroppen och det inte går att sova, så det blir nog en promenad utomhus idag för att få lite luft men resten av dagen blir det kaffe, kusinhäng och ikväll väntar en konsert med Mando Diao! Bra söndag må jag säga.

2 reaktioner till “Söndagslugn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s