Stränder och storstad på Oahu – v.26 2017

Precis hela veckan spenderades på Oahu, vi flög från San Francisco tidigt på måndagmorgon och kom fram mitt på dagen efter ungefär fem timmars flygning och ytterligare tre timmars tidsskillnad. Hör kommer en bildbomb från den veckan och ungefär allt vi hunnit med.

Vi började med att kolla in den berömda Waikiki beach, inte så stor faktiskt men den ligger väldigt centralt bland höghus med butiker och restauranger. Här bodde vi! Vi hyrde en lägenhet av en privatperson via en uthyrningssajt (uppdaterar här med länk så småningom) 

Första kvällen bjöd direkt på en fantastisk solnedgång. När vi var och storhandlade på whole foods… 

Första morgonen klev vi upp och tog en löprunda runt Diamond head och åt en açai bowl till frukost. Mums, men ovant att äta som en efterrätt till frukost.På eftermiddagen kollade vi in Lanikai beach på östkusten, en strand i ett bostadsområde med lyxvillor. Insåg hur mycket fina stränder det finns förutom Waikiki.Nästa dag körde vi ännu längre längs östkusten hela vägen upp till nordöstra ”hörnet” där vi stannade tillbud turtle bay resort och snorklade. Såg massor förutom havssköldpaddor. Här har vi en açai bowl igen, denna gång som mellis och det tyckte jag passade bättre! Haleiwa bowls i Haleiwa, där en stor surftävling går varje vinter. Självklart kollade vi in den stranden också.Dag tre var vi uppe med tuppen och gick en tur uppför en gammal järnväg, 1048 steg rakt upp (inte stairway to heaven för er som har hört talas om det).Vacker utsikt! Tredje dagens beach: waimanalo på östkusten. Magiskt lång och fin strand med vit sand och fin bitten! Som i en dröm, tyvärr lite väl blåsigt den dagen dock så mycket av den fina sanden följde med hem…På fredagen åkte vi till Pearl harbour strax utanför Honolulu. Vi var för sent ute (läs halv tio) så biljetterna till den mest kända, Arizona, var slut för dagen och vi valde istället Battleship Missouri. Platsen där andra världskriget avslutades med att Japan formellt kapitulerade (då utanför Tokyos dock). Historisk plats, mitt i semesterparadiset.Hawaiis signaturcocktail Mai Tai.

På lördagen fick vi äntligen plats på parkeringen till Hanauma bay, ett marint skyddsområde som hållit på att förstöras av fiske och turism men nu är återskapat och skyddat, fint för snorkling!jag tog en kort löptur barfota på Waikiki den innan middagen på lördagkvällen, såå underbart!sista kvällen på Oahuvar vi på en ”Luau”, en turistisk utomhusshow med middag och dansare. Maten var väl inte fantastisk och som väntat var det som helhet ett spektakel men går man in för det så blir det ju roligare och oj så otroligt duktiga dansarna var!!

Jag såg:

Hula Hula, magiska vyer och väldigt många färgglada fiskar.

Jag läste:

Läsa på stranden – äntligen! Läste ut It’s not me, it’s you”.  

Jag tänkte:

En favorit i repris: hur bra kan man ha det?

Jag tränade:

Ett intervallpass kombinerat med lite distans och promenad och frukost. En barfota kort men koncis och alldeles, alldeles underbart löptur på en strand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s