Premiär på skidor på SM-spåret

Snön är tillbaka med besked och det är magiskt vårvinterväder här i Umeå så igår blev det skidtur på Gammlia. Jag körde några varv på 3,1an och gav mig sen på 3,7an som har backe för att få lite ordentlig utförskörning och en lite rejälare backe för att öva tvåans växel. När jag väl kom upp från den såg jag några vika av på 10km som jag inte trodde var preppad men jag gick på impuls och följde efter.

Det var mycket riktigt opreppat bitvis men väl packat och många som skejtat innan så föret var kanon. Mjuk snö som var alldeles perfekt för skejt, åtminstone för mig. Hoppet om kungsledenrännet nångång tändes igen då jag insåg att jag kan skejta ungefär likabra på bara packade spår, mitt största problem är nästan när det är för isigt och går för fort.

Backarna är minst sagt rejäla, när det är en skylt med ”brant backe” då menas det verkligen så. Den första fick jag skråa ner och tänkte att det kanske var en dum idé, men resten gick bra både uppför och nerför. Tänkte som Hellner att ”det här var ju ganska flackt för att vara brant” så kändes det bättre. När snön är så fin att både tvåans växel långsamt och till och med ettans växel fortfarande har glid och inte övergår i saxning, då är det bra!

Tog mig tid att stanna för ett foto och åkte sen runt och njöt i skogen, det är fördelen med Gammlia att det är verkligen skogskänsla även fast det är mitt i stan och massor med spår och folk. Lite trist info att det samtidigt var en skallgång med missing people, jag hoppas verkligen de hittade hon de letade efter.

Idag blir det skid-VM på TV och sen byter jag skidåkning mot löpning längs strandpromenaden har jag tänkt. Jag köpte en cykel igår också som blir dagens projekt att skruva ihop.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s