Japanska drömmar

Jag har en riktig kalasvecka den här veckan och firar familjemedlemmar och tackar av kollegor. Ikväll var det japansk middag på Sagami och jag fick en plötslig längtan till Japan. Jag har aldrig varit där men jag älskar japansk mat, såvitt jag vet. Sushi äter jag nog nästan en gång i veckan och grönt te dricker jag ännu oftare. Behöver jag äta något annat om jag åker dit?

Det ligger fasligt långt bort men det är ändå mycket som fascinerar med just Japan. Det är så speciellt. Någongång vore det väl ändå roligt att få komma dit. Jag tror jag skulle gilla det. Här är fem anledningar som jag skulle vilja åka till Japan för:

  •  Äta sushi

Japansk mat alltså. Så fräscht, knappast någon mjölk och bara nytigheter fast supergott.

 

  • Se körsbärsträden blomma

Det verkar så vackert. Kungsträdgården gånger tusen liksom.

  • Åka skidor

Jag som knappt åker utför drömmer ändå om en skidresa någongång och om jag gör den så ligger Japan väldigt högt på önskelistan.

  • Besöka en Toyotafabrik och nörda om Leanfilosofi

Jag är fascinerad av lean-filosofin och hur de fått den att funka. Jag skulle vilja se det i verkligheten, framförallt vill jag se någon dra i snöret

  • Dricka grönt te i lugn och ro

Jag skulle vilja gå på tehus, teceremonier, sitta på golvet och dricka te i vackra koppar utan öron som man måste hålla med båda händerna och bara filosofera över teets väg genom kroppen och andra viktiga saker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s