Om homtels i Madrid

DSC_8137I Madrid bodde vi på ett ställe som kallade sig ”homtels”. Tanken var att likna ett hem men ändå vara ett hotell eller hostel. Reception i bottenvåningen, men egen lägenhet med fullt utrustat kök, samt till och med diskmaskin och tvättmaskin!

IMG_7367Så gött att kunna ha lite för-frukost i kylen, koka te och att ha möjligheten att laga mat hemma, om vi hade velat. 

Woo! heter företaget och vi hittade det via internetsökningar. Vi tyckte det funkade jättebra, alltid trevligt hyra lägenhet och just tre personer går inte riktigt jämnt ut heller utan nån får alltid en extrasäng. Så även i det här fallet men då fanns det iallafall plats för den. Så istället för att vara nervös över en privatperson som hyr ut sin lägenhet eller bo via airbnb som ibland funkar strålande och ibland kan kännas något för privat för en svensk som vill ha sitt space så var det här faktiskt en rolig lösning att prova på. Vi valde Atocha för vi visste att det skulle vara lätt ta sig dit från flyget och för att det låg nära parken el retiro så vi kunde ta en liten morgonjogg. Nu renoverar de tydligen de lägenheter vi bodde i vid Atocha så enligt nyhetsmejl kommer de anta någon annan form, men de verkar även ha homtels vid Plaza Oriente.

DSC_8136IMG_7366Lätt ta sig in även efter att repan stängtIMG_7368Ikea-myspys. Märks inte att vi är utomlands…

IMG_7371IMG_7370Fräscht badrum 

IMG_7369Nice med mycket förvaring för kläder, speciellt om det tänkt regna och någon tänkt springa! 

Ingen städning ingick men de bytte handdukarna om vi ville, toapapper och diskmedel ingick men som vanligt i Spanien ingick inte frukost utan det blev utforskning av olika frukostställen varje dag, det passar den här trion utmärkt.

Så summa sumarum, det är roligt prova på lite olika boendeformer på resa tycker jag. Oftast blir det lyckat och för den som tar sig tid leta på olika bokningssajter, läsa på tripadvisor och höra runt bland bekanta och läsa bloggar så finns det riktiga fynd att göra!

 

4 reaktioner till “Om homtels i Madrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s