Om frocktober eller boostober?


Jag fick frågan om jag skulle köra frocktober i år, alltså att ha klänning varje dag i oktober som jag haft flera år tidigare, dock inte de senaste åren. Idén kom från mina kompisar i Australien där det är vanligt, där är också oktober likt rosa bandet en månad då de kampanjar och samlar in pengar till en cancerform kvinnor drabbas av (min medicinska engelska är inte så bra men nån variant som för ovaries dvs äggstockarna). 

Jag ska inte köra frocktober i år, däremot är det en bra idé att försöka fortsätta anstränga mig om mornarna, som i snyggseptember, för att få en bättre känsla av start på dagen. Och jag tänker välja klänning så ofta som möjligt, de behöver verkligen komma ut och lufta sig. Just oktober börjar vara ganska kallt så jag motarbetas av överdragsbyxorna som ska på för att cykla till jobbet, men desto mer anledning att försöka kämpa på vara tjusig.

Ett annat fenomen jag sett i sociala medier är boostober. Min hjärna tänkte rosa bandet och läste först boobstober men det är alltså boost+ oktober. En peppmånad. För mig låter det som promenader i dagsljus, bad med tända ljus, massage och gröna smoothies. Men jag har ingen aning vart det kommer ifrån?

Kör ni läsare något särskilt under oktober?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s