Om att det var en gång en roadtrip till Lofoten

Lofoten 2007 039-2

Idag är det sjuttonde maj, Norges nationaldag. Jag tänkte fira det med en liten bildkavalkad från en resa som gick till Lofoten på hösten 2007. Jag har varit i Norge ganska många gånger, framförallt i Oslo eftersom en av mina bästa vänner bor där, men jag har även varit i Lofoten några gånger och den här resan går till historien som en av de allra vackraste.

Lofoten 2007 076-2Lofoten 2007 074-2

Jag och några pluggkompisar åkte från Luleå till Unstad, Lofoten, känt för surfing och vacker natur. Vi tältade och hade stannat en natt på ett annat ställe och sen kört hela dagen och kom fram sent på kvällen. Slog upp tälten, gjorde upp en eld på stranden och åt sen middag innan vi gick och la oss och vaknade upp till kluckande vågor och sprutande sol.

Lofoten 2007 056-2Vill vakna såhär varje morgon!Lofoten 2007 037-2

Egentligen gjorde vi inte särskilt mycket, vi var bara där någon dag men det kändes som en evighet. Det är bara en liten vik men det var som att tiden stannade. Vi klättrade upp på ena berget intill, provade surfa och bada (iskallt) och matade får och träffade coola surfare med skön livsstil. Lofoten 2007 061-2Lofoten 2007 063-2

Lofoten 2007 067-2

Det är så längesen så det är nästan svartvitt, nästa höst är det tio år sedan och jag hade mörkt hår, pannlugg och palestinasjal.

Lofoten 2007 058-2

Lofoten 2007 040-3

I viken fanns en liten kyrka. Bara sådär. Jag gick bananas med min gamla digitalkamera som var en riktig värsting med 3 megapixel, minst.

Det bästa är att jag ska tillbaka till nordnorge i sommar, inte just till Unstad men till Lofoten! En roadtrip som innehåller båt, hav, fjord, tält och säkert en och annan svindyr öl och smörgås till lunch. Längtar som tusan!

Lofoten 2007 062-2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s