Om nya elite hotell mimer i Umeå 

I fredags var det invigning av det nya hotell som är byggt i gamla Mimerskolan i centrala Umeå. Elite hotell mimer heter det och tillhör alltså kedjan Elite Hotels. Det är det relativt nystartade byggföretaget Selbergs som byggt och jag har cyklat förbi byggstaketen varje dag i över ett år eller så.  Klockan 15.00 slog de upp portarna och allmänheten bjöds på bubblande rabarbersaft och hembakta kakor. De har byggt igen en innergård och skapat en riktigt mysig restaurang med känsla av innergård (liknande Stora Hotellet i Umeå sen det blev ombyggt och ihopbyggt med Väven). 

De första gästerna anlände direkt på fredag eftermiddag. 

Byggnaden är från början av 1900-talet och har varit läroverk och skola. Intressant att se hur de bevarat den gamla känslan och korridorbredder och fönsterbredder är ju bara att leva med i ett befintligt hus. Alla dörrar såg ut att vara original (men det var de förstås inte), jag gillar när sådant bevaras! Lite retrokänsla har aldrig skadat och det påminner om andra Elite-hotell, Knaust i Sundsvall till exempel. Lite synd att det inte fanns något hotellrum öppet att kika in i, så vi såg bara korridorer, matsal och toaletterna.
Var först av alla att gå på just den här toan! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s