Om Jumping fitness i Sävar 

  
Igår var jag på en riktig helkväll, ”Sonjas favoritfredag” på Sävar simhall. Jag har aldrig varit på simhallen där men vet att de har mycket gruppträning. Igårkväll var det premiär för två helt nya klasser, varav en allra först i Norrland. ”Jumping Fitness” kommer från Tjeckien och är ett koncept med studsmattor. En studsmatta till var och en deltagare med ett styre som mest är som stöd och så är det studs av olika slag till musik. Knepet är att inte studsa högt utan trycka ner studsmattan och låta benen jobba och hålla överkroppen ganska still. Bålen får jobba för att hålla kontroll och takt. Sägs vara mycket effektivare än jogging och det är jag nog beredd att tro såhär efter en halvtimmes försök. 

  Jogga på stället. Omöjligt fastna på bild 

  Även lite balans inlagt. Stjärnan blir inte lättare av att stå på en studsmatta… Sen var det cirkelträning i poolen följt av bastusittning i två omgångar. Som om det inte vore nog bjöds vi på smoothies och snacks mellan bastusittningarna. Mysig, mumsig och lagom svettig  fredag! Sov gott sen vill jag lova.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s