Om att äntligen få till konsistensen på schampo 

Igår kokade jag en ny laddning schampo och ÄNTLIGEN fick jag till konsistensen bra. Det delar sig fortfarande när det står men nu behöver det bara skakas lätt så är det bra konsistens igen. Har tidigare haft problem med att det blir något klumpigt och jag har misstänkt var i processen det gått fel – jag har inte rört ut redningen tillräckligt. Igår blev det klockren redning och knepet var 1 tsk mer guarkärnmjöl och även att röra ännu noggrannare och hälla i avkoket ännu långsammare (pö om pö).

Snygg pumpflaska har jag hittat också, har annars återanvänt gamla flaskor. Det funkar också bra och känns bra ur hållbarhetssynpunkt att återanvända lite plast och inte bara återvinna, men jag är svag för snygga förpackningar också.

Så det är ett bra tips till er som testar om ni har samma problem. Hela receptet på hemkokat örtschampo finns HÄR.

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s