Om hypnos och stand up 


Igår var  jag på något häftigt – hypnosshow! Erik Olkiewicz är hypnotisör och tar upp folk på scen som blir hypnotiserade. Galet, och jag hade hört att alla som varit med om det vill bli hypnotiserade igen och att de som sett de ångrar sig efteråt att de inte provade. Jag satt och tänkte ”vad gör han om ingen alls går upp på scenen?”. Så värmer han upp publiken lite och räknar sen ner till tre och så får alla som vill vara med och bli hypnotiserade gå upp på scen.

Baam! Hur många som helst! När den här bilden togs har redan ungefär hälften fått gå ner igen. Enda kriteriet var att inte ha någon skada eftersom man ska röra sig på scenen och till exempel är det olämpligt att då ha benet i gips. Epilepsi förstod jag också som att det skulle man inte ha, samt att vara över 18 år var ett krav. Jag vågade inte och var väldigt nyfiken på att få se också, men vi i publiken fick också testa första hypnosen men jag klarade den inte. Det var även då ungefär hälften på scen inte heller var hypnotiserade så antagligen tar det några försök för vissa. Jag ska ärligt säga att i mitt fall berodde det nog på att jag inte vågade försöka tillräckligt mycket – tänk om mina ögon verkligen inte skulle gå öppna liksom?   Resten av showen var helt galen, de fick göra en hel massa grejer men ingenting som blev pinsamt eller skadligt. Däremot är jag helt övertygad om att det här med hypnos verkligen fungerar. Tydligen mår en kanon efteråt också och det är som att ha sovit en hel natt!
 Kvällen fortsatte på Rex och där var det fullsatt på stand up i två akter. Massor med komiker och min favorit för kvällen blev Thomas Järvheden. Skrattade så jag grät då han läste ur sin nya bok med favorittrådar från familjeliv. Han kommer faktiskt upp på campus nu till lunch på kultur på campus så alla som har möjlighet, kom till Lärarutbildningshuset!

Ikväll fortsätter Umeå Humorfestival med ännu fler komiker och imorgon avslutas hela kalaset med Soran Ismail på Sagateatern. Bra helg!

En reaktion till “Om hypnos och stand up 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s