Om att göra fint


Jag har haft en lång men bra dag. Började med yinyoga halv sju, så fantastiskt skön start på dagen så det borde alla prova. En lång men effektiv dag på jobbet och nu har jag en lugn kväll i soffan framför galan ”hela sverige samlar”. Värmer i hjärtat att se alla som ställer upp och jag försöker swisha in pengar men upptäcker glatt att det är tekniska problem med tjänsten, det är nog ett tecken på givmildhet.

Jag ska också småplocka lite härhemma, och jag har filosoferat mig fram till att jag behöver bara byta lite ord i min vokabulär först. Jag skulle gärna planera städning, och det skulle nog behövas, men att utföra det…. Jag är en sån som glatt köper tvättpåsar i svartvitt med grafisk text på även fast ikea-kassar funkar likabra. Om min tvätt tvättas oftare eller blir renare? Knappast. Så innan jag nördar ner mig i en grafiskt snygg och välgenomtänkt planering (det finns miljoner tips på internet) så ska jag se till att ändra tänket. Bort med ”jag måste dammsuga”, ”städa”, ”röja” och sånna ord. Jag ska bara tänka att ”jag ska göra det fint”. Och sen ska jag göra fint också.


2 reaktioner till “Om att göra fint

  • Vi är superdåliga på att städa. Det krävs ofta att vi ska få gäster för att vi ska bli motiverade… Som tur är får vi besök i Split om en dryg vecka. Tills dess blir det städning av husbilen! (Men städschemana gillar jag inte. De påminner mig om hemmafruarnas liv förr – en tid man inte vill tillbaka till)

    • Så är det för mig med! Behöver bjuda hem gäster oftare 🙂
      Håller helt med! Galet mycket hemmafru över många städscheman, herregud vem tusan dammsuger VARJE DAG?! Att det skulle ens vara nödvändigt…
      Jag skulle dock vilja undvika att blommor dör, slippa städa fem timmar när jag ska få besök osv så liiiite mer fason ska jag försöka med. Men tror att mitt mantra ”jag vill göra fint” ska hjälpa långt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s