Om att vara hemma och göra ingenting

 Jag trodde först att vi skulle komma hem lördag, alltså idag, och det känns som jag har fått en bonusdag. Jag har aldrig haft en hel helg efter en resa och jag inser verkligen de som tycker ”det är skönt med lite tid hemma innan man ska tillbaka till vardagen”. Jag har verkligen aldrig känt så, och drar hellre ut på resan maximalt. Men nu var det såhär och jag har spenderat lördagen i en lyx jag inte ägnat mig åt sedan något jullov eller semester för säkert mer än tio år sedan: jag har läst en bok. Hela dagen. Jag har läst den på resan men blev ordentligt fast i den igår på flyget och idag har jag inte packat upp väskan, knappt ätit utan bara druckit svenskt kaffe och ätit kaviarmackor och läst ut den. En kärlekshistoria, en av många. De vinner inga nobelpris men de förtrollar mig. 

Det passar mig precis just nu också, jag vill stanna i semesterbubblan ett litet tag till. Jag kan som vanligt inte börja på en ny bok direkt efter en tagit slut, det känns som att gå på partaj samma dag som man tagit farväl av någon, så jag lyxar vidare den här mellandagen med en hämtpizza och så ska jag se ikapp alla avsnitt av game of thrones och mad men. En fantastisk mellanlandning mellan semester och söndag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s