Om att gå på basket 

  Ikväll har jag varit tillbaka i sporthallen på Gamlia och tittat på basket för första gången på alldeles för länge. Den heter numera udominate arena men väl inne så är det samma gamla basketfamilj som hänger kvar i stor utsträckning. Mina gamla tränare, lagkompisar, sekretariat, publik, ännu mer avdankade spelare och nya unga… Eldsjälarna och de trogna fansen. Åh, vad jag älskar det! Varför har jag inte gått dit tidigare? 

De har haft det ganska motigt i många år men senaste åren vänt trenden och är nu i SM-final, mot Luleå basket (som numera heter Northland), och jag var där med min kompis som också spelat basket men i Luleå. Vi har mött varandra massor med gånger i seriespel innan vi lärde känna varandra många år senare. 

En riktig rysare, ledning och underläge om vartannat ända in i slutsekunderna. Jag åt godis och korv, skrek som en tok, fick se klockrena treor, höra smågrabbarna brevid skrika AIRBAAAAAAAAALL när Luleå missade och se massor med grymma layups och blockar. Jag bjöds till och med på en riktig Norrbotten special av Frida Aili, som jag sett henne och andra Norrbottentjejer göra så många gånger, en layup med helt obefintlig teknik men som de krånglar sig fram och får i ändå, hur enkelt som helst. 

Nu håller vi tummarna för att det blir seger nästa match i Luleå, det står 2-1 till Luleå nu, och att de får avgöra hemma nästa vecka. Men jag är faktiskt strålande nöjd hursomhelst, kvällen kunde inte varit bättre. Den har varit en perfekt basketkväll. 

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s