Om att shoppa lagom

sommarshoppingFörra helgen när jag var i Stockholm så var vi en sväng på stan. På fredagkväll när jag väntade på Maria gick jag och strosade lite i affärer och tänkte att imorgon när jag har smakråd, då ska jag ta mig tid att prova lite. När vi sedan hade tränat på lördagmorgon, ätit lunch och sett skid-VM hade vi dels lite ont om tid och insåg också att vi inte var så shoppingsugna. Vi är väldigt lika på så vis att gärna lite shopping på resa men långt ifrån hela tiden, så skönt resa med någon som har samma inställning.

Jag försöker generellt att inte shoppa så mycket och det allra mesta är second hand men jag får absolut ryck ibland och ofta är det på semester eftersom det är då jag tar mig tid att gå i affärer och det finns lite annorlunda saker än hemma. Men de som åker iväg med enbart shopping i huvudet…. Det är inte min grej. I Stockholm fyndade jag till slut ett riktigt somrigt surfarlinne på Roxy som hade utförsäljning, ett doftljus (med lock! världsbra om man har det i badkaret för att slippa duscha ihjäl det) och ett slags vax/läppglans i stil med mitt älskade Mary Kay-vax som jag snart har slut på men med lite aprikosfärgat skimmer i. Alldeles precis lagom kändes det och ungefär som för barn som får presenter så är det lika roligt med en eller två som med hundra. Det känns inte kul att komma hem och lägga in kläder i garderoben och nästan glömma bort dem sen för det är så mycket nytt. Och framförallt vill jag hinna annat än att gå i affärer och svettas när jag är på resa. Umgås, fika, ta en drink, titta på sevärdheter, upptäcka saker…. Nu längtar jag till sommaren och semesterresorna så jag ska få använda detta och det ger mig en känsla av när jag var liten och vi beställde hem sommarkläder från någon katalog och riktigt längtade till att få använda dem!

En reaktion till “Om att shoppa lagom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s