Om en ny takterass i Barcelona

Min pappa ska till Barcelona och han frågade om det var något nytt att se sen de var och hälsade på mig. De hann se det mesta av det bästa och förutom att det hänt mycket i Sagrada Familia och jag nu kan rekommendera ännu ett hus av Gaudí att gå in i (inlägg om det kommer) så kom jag på ett tips på något att göra som inte tar så stor tid, inte kräver transport och lätt kan klämmas in i både en shoppingtur eller en barrunda, och är helt gratis. Längs med Rambla de Raval, en slags aveny eller brett torg som ligger i stadsdelen Raval, har det byggts ett nytt hotell. Jag älskar att strosa Rambla de Raval, som känns igen på sin stora katt, det är ett betydligt lugnare tempo där, få turister och ofta mysiga marknader. Jag märkte inte ens hotellet förrän Adriana påpekade det och då tog vi hissen upp till takbaren dit det inte behövdes något hotellkort utan det var bara att åka upp och se på utsikten och ta en drink för den som vill. Det var nattetid så vi hade mysig utsikt och satt länge och såg ut över Raval och hela Barcelona, nästan samma utsikt som från vår takterass där vi bodde, fast mycket vidare. Det gick inge vidare att fota däremot så översta bilden har jag lånat från hotellet, Barceló Ravals hemsida. Där satt vi länge och tittade på flygplan och stadens ljus och pratade om livet. Rambla de Ravalrambla de raval360 takterass raval barcelona

En reaktion till “Om en ny takterass i Barcelona

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s