Om att skriva och presentera en artikel om hållbart byggande

IMG_9725.JPGVi är på en internationell konferens i Barcelona och jag och två kollegor, en på vår enhet på Umeå universitet och en på akademiska hus, har bidragit med att skriva en artikel om hur man i ett renoveringsprojekt lyckades spara mer än 80% av energikostnaderna. Jag ska inte gå in på detaljer men om någon är intresserad får ni jättegärna skriva en kommentar så mejlar jag artikeln. Vi har tittat närmare på människorna i projektets betydelse för resultatet. Strategier i all ära men inget klår en eldsjäl!
Hela konferensen handlar om hållbart byggande och det är alltifrån otroligt inspirerande föreläsare till blyga doktorander glatt ovetandes om sin bristande engelska.
Det blir mycket tekniskt och siffror men även mycket högt flygande regeringsstrategier och globala mål. Som vanligt på konferenser är huvudsyftet att utbyta erfarenheter och knyta kontakter.
Jag tycker det är väldigt inspirerande få bekräftat att det jag gör i mitt jobb och min vardag faktiskt är en liten del i rätt riktning i den stora utmaningen: att rädda världen. Vem vill inte det liksom?IMG_9727.JPGPS visste ni att inte bara människor, telefoner, skrivtavlor och min TV är smarta nuförtiden? Det finns intelligenta ventilationssystem också! Foto: Johan Tjernström, akademiska hus

5 reaktioner till “Om att skriva och presentera en artikel om hållbart byggande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s