Om träningsplanering

IMG_9165.PNG

Vi skriver Oktober i kalendrarna nu och sedan i september i år har jag börjat logga min träning ordentligt i FunBeat. Träningsdagböcker i olika former är ju oslagbart om man vill se resultat, bli peppad, se att man faktiskt utvecklas, att man äter och sover tillräckligt eller helt enkelt för skojs skull, som en dagbok. Jag gör det på enklast möjliga sätt och väljer bara träningsform och tid. Anledningen för mig är att jag vill få bättre överblick över all träning, av flera olika skäl.

Jag måste säga att jag känner mig nöjd med fördelningen! Fokuserar mycket på rörlighet och att bli bättre på de pass jag instruerar i. Skulle behöva köra lite mer gym med fokus på småsaker jag vill bli bättre på och det såhär svart på vitt hjälper det också till att se varför jag kanske inte blir supersnabb löpare jättefort, jag tränar ju mycket annat också. Och man blir bra på det man tränar på.

Det är helt omöjligt träna så mycket som jag skulle önska, jag är varken fullblodsproffs eller elitmotionär i någon gren så jag har varken tid, ork eller markservice för något mer än ganska precis såhär. Men det är i snitt 39 minuter om dagen och jag cyklar dessutom till och från jobbet (30min) varje dag i ur och skur, sommar som vinter. Så med facit i hand bör jag nog vara ganska nöjd. Ändå är det lätt ryckas med av inspirerande löparprogram, inbjudningar till skidläger, kompisar och andra instruktörer. Så jag försöker till och från göra en plan, men eftersom den alltid slutar med alldeles för många pass per vecka så jag aldrig hinner har jag nu tänkt om. Nyckelpass. Per månad, inte vecka. Jag har tre fasta pass i veckan, lägg till ett konditionspass efter årstid och that’s it för en vecka. Allt utöver är bonus och då har jag vissa så kallade nyckelpass jag vill göra en gång i månaden. Jag återkommer med rapport om någon månad hur det har gått.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s