Om vintage & bröllopsklänningar i Amsterdam

Häromveckan damp den ner,  den efterlängtade inbjudan. En av mina allra närmsta vänner ska gifta sig. Det kommer bli alldeles, alldeles, alldeles…. alldeles underbart.

I Amsterdam passade vi på att kika efter bröllopsklänning, vintage ska det vara och det är inte lätt med urvalet på längd och storlekar då det bara finns en av varje.

Laura Dols Wolvenstraat 7

Guidade av tripadvisor och av Elsa Billgrens Amsterdamguide (Elsa är precis som den blivande bruden kan man säga vintageproffs) hittade vi till ”Laura Dols” på Wolvenstraat 7. Väl uppe i det eftersökta rummet var det inte så mycket brudklänningar. Kort stund av förvirring och besvikelse innan det visade sig att de har öppnat en speciell butik enbart för brudklänningar. Inte en vanlig butik, utan en lagerlokal dit det endast gick att ta sig med taxi eller lokalbuss. Vi bokade en tid och åkte iväg.

Laura Dols

Laura Dols vintage bröllopsklänning Amsterdam

detalj bröllopsklänning rosett vintage

Min uppgift var att vara smakråd och fotograf, och motiv fanns det gott om. Att jag blev bjuden på kaffe och också fick prassla runt med händerna bland alla fina tyger var en uppskattad bonus. Laura Dols laura dols amsterdam

Laura Dpls amsterdam vintage

tyll

prova brudklänning Laura Dols Amsterdamsnurr!

Ägarinnan har samlat på brudklänningar i över 40 år, och köper ofta in på resor till bland annat Polen och USA. Hon och hennes medarbetare tvättar upp, lagar, syr om, stryker och gör iordning för provning och så bokar kunderna tid och då har hon plockat fram ungefärligt mode/årtionde och storlek som man önskat.

Vi nöjde oss ändå inte riktigt och med lite frågor och min väninnas uppriktiga intresse så släpptes vi upp på övervåningen. Jag trodde aldrig jag skulle få se så många bröllopsklänningar i hela mitt liv.

Laura Dols lager övervåningvintage bröllopsklänning AmsterdamPaljetter bröllopsklänning

bröllop vintage ring

7 reaktioner till “Om vintage & bröllopsklänningar i Amsterdam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s