Om kanelbullar med choklad- & vaniljsmak

Igår var det kanelbullens dag och som vanligt var det svårt hitta någon mjölkfri om jag inte bakat själv (tips: pressbyråns brukar vara mjölkfria!) och jag hade inga i frysen. Jag var alldeles för trött igårkväll men som resultat av det så vaknade pigg imorse och steg upp och kavlade upp morgonrocksärmarna och satte en bulldeg. Sedan jag började baka på havremjölk gör nu även min omgivning det, dels för min skull men framförallt för det blir mycket godare bullar. Fredagsnöjet igår var ett bad och en tidning med temat ”choklad i mat” och ”kanelbullens dag” så jag fick en snilleblixt. Jag älskar att toppa den göttiga fyllningen med vaniljsocker och vore det inte gott med choklad också? Och ett knep är att blanda det man ska använda till fyllning innan, och det var då det slog mig. Vårt chokladdryckspulver med vaniljsmak! Sagt och gjort och EUREKA, kalasgoda bullar med choklad- & vaniljsmak!

Chokladsmaken blev perfekt, en precis lagom extra smak som förhöjde bullarna. Jag testade både med och utan kanel, med extra socker och vaniljsocker, med och utan pärlsocker och det är nog en smaksak hur sött man vill ha det och chokladdrycksblandningen räcker gott, då är det bättre med en nypa extra vaniljsocker tycker jag. Jag spår att choklad-kanel-vanilj kommer att bli årets hit vid julbaket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s