Om hur sommarens väder kommer att bli

20130525-114350.jpg
Imorse upptäckte jag årets första tomatknopp! På plantan jag efter råd köpt på plantagen… Mina egna är ännu för små för att ens börja skola ut. Har insett efter två års försök nu att tiden då det ska försås för att bli något är precis perioden då jag är 3-4 helger/veckor i sträck i stugan i fjällen och åker skidor och har påsklov.
Kolonilotten börjar förberedas, även där är vi lite sena men skam den som ger sig, speciellt i förväg!
Nog hinner den ta sig, och allt sägs ju vara sent i år, dock kom sommaren verkligen med besked förra helgen. Soligt och varmt har vi haft varje dag sen dess. Femårsdagboken börjar fyllas med viktiga händelser och statistik och i helgen har jag hört att det är den här helgen med sommarens väder, fredag=juni, lördag=juli, söndag=augustis väder. Om prognosen stämmer nu att regnet skjutit på sig till måndag kommer Umeå få en bra sommar!
Finns visst en ramsa också, nåt med Beda? Nån som vet?

2 reaktioner till “Om hur sommarens väder kommer att bli

  • Urban Vilhelmina Blenda, så skall sommaren lända.
    Urbans namnsdag ger vädret för juni, Vilhelmina för juli och Blenda för augusti

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s