Om att få vara resereporter

Solresor har sin årliga tradition att utse en resereporter som får blogga från ett av deras resmål. Jag skulle kunna skriva det här inlägget som ett reportage jag lärde mig på reseskrivarkursen, men eftersom jag aldrig varit i Turkiet känns det för påhittat. Därför vore det förstås spännande att få åka dit, och göra det reportaget på plats istället. Jag har varit i Grekland och på Cypern flera gånger men aldrig i grannlandet som man till och med kan se från vissa stränder. Helst av allt i hela turkiet skulle jag vilja se Hagia Sophia, en kyrka som blev moské som nu är museum i Istanbul som är ritad av matematiker. Fantastisk skapelse. Det jag behöver dock, och som är vad som efterfrågas, är en vecka såsom den vi hade på Rhodos i höstas. Några släktingar till mig åker årligen på charter och oftare och oftare åker de tillbaka till sitt favoritresemål – Side.

”Den ytterst charmfulla gamla stan i Side är vackert belägen på en liten udde som slutar i en mysig hamn där de för Turkiet så karakteristiska Gületbåtarna trängs längs kajkanten. Här blandas vita stenhus, smala gränder och blommande bougainvillea med antika tempelruiner och ett välavvägt utbud av affärer, boutiquer, basarer, restauranger, barer och terrasserveringar. Sides vackra och i det närmaste helt bilfria bykärna bjuder på trivsamma miljöer och många intressanta antika fornlämningar.”

Så lyder beskrivningen på solresors hemsida och jag är förstås såld bara där. Gületbåtarna kan man åka på tur med, precis som vi gjorde till Lindos, den vita staden, på Rhodos. Att få hoppa i ett klarblått medelhav ifrån en båt är bland det härligaste jag kan tänka mig. Dessutom är det bra förutsättningar för kitesurfing i Side, något jag längtar efter så jag tror jag ska spricka. Att bo i Umeå var inte ett smart val för kitesurfandets skull, att bryta armen för två år sedan var ännu sämre. Nu är jag dock återställd fysiskt så jag laddar bara för en resa!

Vem jag skulle ta med? Jag läste precis ett citat på en resesajt om ”a good friend knows all about your stories. A best friend has lived them with you.” Det skulle bli en vän jag har, tycker om och vill fortsätta skapa historia med.

https://johannawestberg.files.wordpress.com/2012/10/20121002-171354.jpg

2 reaktioner till “Om att få vara resereporter

  • Jag är på!!! Bilden skickar genast mig tillbaks till vår strandpromenad (som det känns som det var tusen år sedan vi vandrade fram längs, samtidigt som det känns som igår eftersom jag aldrig kommer att glömma den resan). Hur som så har vi ju varsin sas-väska som bara måste få resa ihop någon gång! 🙂 KRAM!

    • eller hur! Underbara veckan! Får nästan gåshud av alla minnen och känslan av hur gott jag mådde då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s