Twister

Har i två dagar haft glassväder och -sällskap och på äkta sommarvis gått eller stannat med cyklarna och köpt glass. Jag kan välja på twister och piggelin. Vars tog solero vägen? Jag gillade dem inte ens, men det var iallafall ett alternativ. Kulglass idag på torget, en sorbetsort. Skulle köpa med mig åt en jobbarkompis, vad händer? Hinner börja smälta, såklart. Kan jag göra nåt åt det? Svar nej. Kom tillbaka som en kladdmaja från dagis och hade snyltat lite på sorbekulan och slog mig ner och öppnade min twister.

Jag som älskade glass. Mjukglass. Daimstrut. Sandwich… Det är så det gör lika ont i magen av att måsta va utan som om jag skulle äta. Det är inte det att det inte finns alls, tofuline är jättegott och finns i olika smaker och så har jag ju min egen glassmaskin jag vann förra året. Men det är det där spontana jag saknar. ”Ska vi gå och köpa glass?”

Den som börjar sälja tofuline på mjukglass kommer jag älska för evigt, stödja med ca en månadslön per år samt nominera till nobelpriset i kemi, fysik och fred.

lånad bild från glasskoll.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s