kolakladdkakemuffins (mjölkfritt)

Det är verkligen magarnas högtid just nu, har ikväll träffat en nykläckt liten prins och två fina magar. Underbart såklart.

Min egen mage är ju inte att lita på, även om den lätt kan se ut som det bor nån däri. Lite svårbjudd på fika är jag och min mage, och det är inte alltid så kul att ringa och dubbelkolla det, ej heller att komma dit och behöva säga nej tack (eller offra mig, ja det har hänt och hur dum får man va?). Så jag har börjat ta för vana att ta med mig fikabröd som jag bakat själv, så vet jag att jag tål och självklart tar jag så det räcker till fler. En rätt fin tradition tycker jag ändå, har en moster som alltid hade med sig tårta när hon kom på kalas när någon fyllde år.

och vad går fortare att slänga ihop än en kladdkaka? Och eftersom vi är några som ska jobba en stund imorgon för att istället vara ledig hela fredag så tänkte jag att det kunde vara mysigt med lite gofika och gjorde muffins av det hela.  Att det blev just KOLAkladdkaka beror på att vi gjorde den när jag vabbade för några veckor sedan, och vi som bakade var sugna på kladdkaka men hon vi skulle överraska när hon kom hem från skolan inte tycker om choklad.

Det här receptet hämtade jag från  kladdkakor.se  och jag ändrade ingenting förutom att jag hackade ner lite mintchoklad från selectedseven över det hela innan det var skjuts in i ugnen.

Fyll inte så mycket, de blir inte vackra men ordentligt med chokladkolasmak och kladd. Som julgodis deluxe.

125 gr mjölkfritt margarin
2 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl ljus sirap
3 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 krm bakpulver

Smält smöret och rör ner socker, ägg och sirap. Blanda torrvarorna i en bunke och blanda ner i smeten. Slå smeten i en smord långpanna eller ungsfast form. (Du kan även använda bakplåtspapper.)

Grädda i 180 grader i 18 minuter. Låt svalna och skär i bitar. Servera kakan med vispad grädde eller vaniljglass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s