Tre nötcreme och en movie

Vi svenskar kommer spendera omkring 65 miljarder kronor på julhandeln i år. Det är baserat på att vi spenderade ungefär lika mycket ifjol, och att vi alltid köper mer och mer.

Och även om det är den sämsta möjliga arbetstagarjulen så hinner vi få lite ledigt och kommer ha tid att äta oss mätta iallafall. Så är det inte för alla.

Jag är världsförälder och även ”bloggare för varenda unge” och här kommer en önskelista från mig till alla tomtar som finns därute: tänk efter.

För fan.

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Barn-och-notkram Foto: UNICEF

Eva Röse berättar mer om nötcremen

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

11 reaktioner till “Tre nötcreme och en movie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s