Hon har blommor i sitt hår

Kul att läsa att UnderbaraClara tycker som jag angående schampon.

Själv brukar jag blanda till ett engångsschampo ca en gång i veckan med ägg, bikarbonat, honung, citron och äppelcidervinäger. Funkar hur bra som helst, vad jag än har haft i håret och hur mycket jag tränar och svettas. Men, det är lite bökigt. Det blir lite söligt, man måste ha ingredienserna hemma, det ska masseras i 5 min och sitta i 15 min och sen sköljas med ljummet/svalt vatten. Inte supernice. Och om det regnar och blir blött luktar det äppelcidervinäger igen.

Så jag har varit lite på jakt och provat flera ekologiska schampoon och faktiskt nu sist när jag var och klippte mig så, inte så förvånande, hade de inte direkt ekologiska hemmagjorda produkter på salongen. Så faktiskt provade jag, för jag är för torr i hårbotten. Men egentligen vill jag back to basics. (även om jag resonerar lite tvärtom med hudvård eftersom jag hittat mitt märke som min hud aldrig tidigare mått lika bra som med andra serier)

Och läser man om just ingredienserna jag har, på t.ex.No Poo,  i min egen hemmagegga så blir det lätt så, och har man då inte fet hårbotten från början så…

Har även fått tips från en på jobbet om hur man gör helt eget örtschampo, med recept och inspiration från isdimma. Alltså som går spara i en flaska och inte bara är just-nu-blandning. Men då ska man samla örter och beställa hem ingredienser…ibland räcker tiden inte till. Och det finns några som säljer, men det är så sjukt DYRT, hittade 1 dl för 90 kr på Lycksele marknad, att jag avböjer och tänker att jag kan göra det själv. Vore det nån jag kände skulle jag gärna stötta, men att chansa på innehållet och kvaliteten och sen efter 1 dl kanske inte få tag i mer om det var bra….

Ett tag hade jag inget schampo alls men det var en prövning vill jag lova. Och har lärt mig att om man ska göra det bör man se till avvänja lite först och tvätta med organiska schampon i slutet innan man slutar. Annars finns produkter kvar som täpper till och man kommer aldrig över smärtgränsen när håret börjar ta hand om sig självt…

Dock vill jag kunna använda produkter i om jag känner för det. Och jag tonar/färgar håret, och örtfärgning funkar sisådär.

Så summa sumarum blev jag glad läsa tipset från en annan som verkar ha provat sig igenom en djungel.

4 reaktioner till “Hon har blommor i sitt hår

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s