November i Ammarnäs

Jag har tagit lite höstlov och åkt till stugan och med mig har jag min trogna följeslagare på utomhusäventyr, Layla. Charlie han bor på rödäng några dagar och har det fint. Det var rejält dåligt före på väg upp, botten 5 sämsta väglaget och körningarna var vi överens om i bilen, jag samåkte med andra som har stuga i Ammarnäs tack och lov, köra själv hade jag aldrig gjort. Var inställd på att det skulle vara mörkt och regnigt även om det varit snö så hade den dålig prognos enligt väderleksrapporterna men som så ofta i fjällen så ändras de och det blev istället påsk! Helt makalöst fin dag igår med strålande sol, gnistrande snö som droppade från träden. Tusen snöbollar i pälsen men vad gör väl det, vi har ju dusch och varm stuga att komma in till. Vi busade på raningen, gick till kvarnen och åkte stjärtlapp i lagårdsbacken med kusin och kusinbarn med militärplan från pågående NATO-övning flygandes högt ovanför Ammarnäs. Märklig kontrast till en så trygg plats, så långt från krig och våldsamheter som syns på nyheterna från resten av världen. Annars brukar de plan man ser här vara charterplan från USA till tomtens rike Rovaniemi i Finland, det känns lite mer passande på något sätt. Idag har vi innedag, jag dricker kaffe och läser och så blir det nog en sväng till gymmet. Och så lite mer bus på raningen förstås. img_6811img_6809

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s