Fjällsäkerhetskurs i Abisko

Så himla kul, jag har kommit in på en fjällsäkerhetskurs! Det är en universitetskurs som ges av Umeå universitet och den går över hela året med fem träffar i Kiruna/Abisko. Första veckan är nu och vi har mötts upp i Abisko. Jag kände ingen men såklart är alla jättetrevliga och jag hittade direkt några som också läser kursen som fristående kurs och inte går hela programmet i Kiruna utan som precis som jag fått godkänt för tjänstledigt de veckorna. Kursen innebär all teori som ingår i fjälledarnormen för svenska Fjälledare så med mer egen erfarenhet, fler tältnätter och lite praktik så kan jag faktiskt kalla mig fjälledare om något år. Framförallt vill jag gå den för att få mer kunskap och erfarenhet inför egna turer och kunna gå fler turer med andra, både vänner och som guide.

I söndags när jag satte mig igår på tåget var jag superpeppad och nöjd med min packning. Jag har med mig mat för hela turen och det är en del av det roliga, att förbereda sig. Såhär efter en dag här har jag insett att jag klantat mig och tagit för lite/kalla vantar, men det ska nog gå att låna av någon om det blir kris och jag har engångsvärmekuddar med mig också. Imorse när vi vaknade låg det pudersnö på fjälltopparna och idag har det fortsatt så nu är det faktiskt rätt vitt utanför och ett riktigt ordentligt snöfall. Mysigt! Två nätter på vandarhem och imorgon ger vi oss ut på fjället i tre nätter i tält.

5 reaktioner till “Fjällsäkerhetskurs i Abisko

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s