Önskelista på fotoprylar

Jag blev så peppad på foto i Åre när jag spenderade tid bland massa duktiga fotografer. Jag har några saker på önskelistan som är en blandning av vad jag verkligen behöver och lite mer önskningar. Priset för att ha foto som hobby är ju tyvärr inte samma som om jag skulle ha börjat med pantburksinsamling, så det är till att prioritera och planera lite.

  1. Kamerainsats till Kånken

    Jag behöver verkligen en kameraväska och har behövt det sen jag köpte min systemkamera för ganska många år sedan. Jag gillar bara inte de stora klumpiga kameraväskorna, fula är de också och jag har ändå inte så många objektiv som behöver rymmas men har däremot nästan alltid handbagage som också ska med. Så jag har haft den i en trestegsraket av (håll andan prylnördar) hundbajspåse (oanvänd) – bubbelplast – tygväska och sen bara haft det i vilken väska som helst. Ingen har försökt sno min väska på grund av kameran iallafall. Den här insatsen är till Kånkenrygga vilket jag redan har. Den kommer vara perfekt för mig som vill ha kameran med på utflykt, kanske ett objektiv och/eller ett stativ men också kanske en termos eller lite fika brevid, eller om jag har den som handbagage ska det ju rymmas en pocket och lite småpryttlar brevid. Tyvärr slut i lager just nu!

  2. Vintage kamerarem

    Hur snygga? Jag vill också ha en rem som är mer personlig än den det står kameramärket på. Har dessutom fått det som tips från erfarna fotografer som reser mycket att för att undvika stöld av kameror som ser dyra ut vänd texten på remmen mot axeln eller byt ut remmen helt. Tejpa gärna kameran lite också så ser den inte så stöldbegärlig ut.

  3. Objektiv

    Nästa steg verkar från oberoende tipsande fotografer och kunniga vara ett objektiv med zoom på 17-50mm (motsv. 25-75mm i fullformatskamera, jag har en aps-c) med fast bländare. Mitt standardobjektiv jag har saknar fast bländare så det är ett evigt rattande och svårare få till skärpedjup och bra ljus. Det har jag förstått sedan jag fick ett fast objektiv, har ju inte haft något att jämföra med innan så nu har jag koll på de två jag har och vet vilket jag ska välja till vad. Och jag vet vilket nästa objektiv blir alltså. Dyraste investeringen av dessa tre men kanske det som ger mest värde till själva fotona, de andra är ju mer attiraljer.

Så nu är det bara att hålla utkik, spana priser och hänga på etsy och andra begagnatsajter för att få tag i vintageremmen. Har just förstått det här med fullformat och aps-c också vilket jag inser var välbehövligt innan jag börjar shoppa loss på objektiv. Jag har i veckan redan beställt två andra grejer jag önskat mig: en fjärrutlösare och ett minneskort med wifi. Fjärren var begagnad men i jättefint skick så jag fick den superbilligt och minneskortet har jag ingen som helst aning om ifall det kommer att fungera (framförallt inte HUR det isåfall funkar), men det ska jag försöka ge mig på i helgen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s