Nya tankar om hållbarhet


Jag har som sagt varit på en konferens om hållbarhet igår och idag och det är alltid nyttigt och intressant att bli påmind. Jag tycker jag lever ganska hållbart och en period var jag jätteofta på konferenser om just hållbart byggande men nu var det ett tag sen. Efter två dagar i kombination med att jag storstädat hemma hela hösten så kliar det i fingrarna att röja ännu mer och åka på loppis, ta tag i att laga saker och spendera pengar på lokala tjänster typ restaurangbesök (lokalproducerat helst då förstås), kultur etc.

Jag fick lära mig ett nytt begrepp, kanske är jag sist på bollen, tre B. Bilen, bostaden, biffen. Det är våra stora utmaningar här i Sverige. Vi kör mer bil, vi bor större och vi äter mer kött. Jag kör definitivt mer bil eftersom jag kapitulerat mot mina miljöideal och skaffat en (men tankade etanol idag fast det var förmodligen lite dyrare) men jag bor likadant (delar ju faktiskt med en varelse till numera!) och jag äter bara mindre och mindre kött. Alltid något. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s