Om veckans foto: vikingaskepp

DSC_9705.JPG

I hamnen i Reykjavik såg jag plötsligt en båt jag kände igen. En sån här vek jag av papper, målade och hängde upp ovanför bänken i skolan!

Ett riktigt vikingaskepp, eller? Även om jag minns denna variant så är min spontana tanke att vikingaskepp är betydligt större och med en utsmyckning i fören. Nån av guiderna på Island sa dessutom att vikingarna hade plats för att alltid ta med sig minst ett djur ombord (storlek häst och inte skeppsråtta.) Så vad var då detta?

Jag har konsulterat internetet och kommit fram till att det fanns inte bara en sorts vikingaskepp utan det kan vara: långskepp, snäcka, karve eller knarr. Jag har efter kommit fram till att jag tror det här är en knarr. Någon däremot?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s